Bestill time

Ønsker du innredningshjelp fra Indesign, kan vi komme hjem til deg eller hjelpe deg i butikken vår ved at du fyller ut skjemaet under.

Les mer om innredningshjelp

Frie tøyler i arkitektperle

Villa Riise, tegnet av den Bergen-baserte arkitekten og canadieren Todd Saunders, har blant annet fått bred omtale i det anerkjente engelske arkitektur- og livsstilsmagasinet Wallpaper. Vi i Indesign fikk den givende utfordringen med å innrede innsiden av arkitektperlen like ved Karmsundet.

Arkitekt Saunders tegnet den spektakulære boligen med inspirasjon fra havet og nærheten til vannet. Villaen ligger like ved, og har fenomenal utsikt ut over, Karmsundet, med en fasade som med sin farge refererer til nærområdets tradisjonelle hvite bygg. 

Den fantastiske villaen har funksjonelle rom som kjøkken, spisestue og stue på bakkenivå, mens soverom, badeværelser og fire gjesterom er plassert i 2. etasje. Boligen har også egen sauna med kort avstand til sundet om det frister eierne å ta en forfriskende dukkert. Utvendig har boligen terrasser over strekker seg elegant over flere plan.

A 8440911B
10177B
10088Bb

Todd Saunders er en fantastisk arkitekt som er streng hva gjelder det arkitektoniske og som er tro mot det minimalistiske i byggene han tegner. Med mye glass i boligens front, måtte vi finne de rette materialene og møbleringsløsningene.

Indesign har stått for alle innvendige valg, som innredning, farger og materialer til vegger, tak og gulv. I en bolig som denne, hvor man har store rom og takhøyder, er utfordringen å sette sammen elementer slik at samspillet komponeres av de rette detaljene.

10007
9795
10514

Mye luft og store rom gjorde at vi ønsket å ta bort en del akustikk. Mange tenker kanskje at gardiner hører fortiden til, og foretrekker derfor lameller, plisségardiner eller screens som løsninger for solskjerming.

Som bildet fra hjemmekontoret viser, har imidlertid gardiner egenskapen til å opptre i større samspill med resten av rommet og interiøret enn de andre nevnte løsningene, i tillegg til at de demper akustikk.  

Stikkord for våre materialvalg er robusthet, ekthet og store dimensjoner. Som hva gjelder for eksempel kombinasjonen av ulike materialer, som flotte heltre gulv, fliser og matte tapeter. 

Store takhøyder gjør det nødvendig med større dimensjoner også på noe av interiøret. Ved valg av belysning gikk vi som et eksempel derfor for store lamper som en gjennomgangsmelodi i flere av boligens rom.

9931
9788

For oss i Indesign var dette et totalprosjekt. Det finnes nesten ikke et stearinlys i boligen som ikke kommer fra butikken vår på Raglamyr. Villa Riise var et utrolig hyggelig og givende oppdrag, og vi er veldig heldige som av og til får så stor handlingsfrihet som vi fikk ved tildelingen av dette interiør- og innredningsprosjektet. 

Samtidig er jo det viktigste for oss at kunden setter pris på de endelige resultatene, og det gjorde eierne av Villa Riise med store og fornøyde smil om munnen. 

9678Bb
9827